Incompetență sau indiferență în privința Tirolienei

Au trecut mai bine de 5 luni de zile de când activitatea Tirolienei de la Canionul 7 Scări a fost suspendată prima oară de  către Consiliul de Administrație deoarece  nu avea autorizație ISCIR. În acel moment, deși nu aveau răspunsuri  oficiale de la instituțiile abilitate, mebrii Consiliului de Administrație , au redeschis Tiroliană doar pentru încă o lună de zile la presiunea conducerii Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, Sorin Hermenean și Cristian Popa.  Activitatea Tirolienei  fiind din nou suspendată din 31 octombrie în urma  notificărilor venite de la ISCIR și de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului.

Cei din conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele nu au reușit nici măcar până la această oră să obțină autorizația ISCIR. Deși, din informațiile noastre, Tiroliana ce s-a deschis la începutul anului 2019 în Poiana Brașov a reușit să obțină autorizația ISCIR în doar două săptămâni. Desigur, nu este de anvergura celei din Săcele, însă într-un termen foarte scurt au reușit să se autorizeze ISCIR. Chiar așa de greu le este celor de la Regia Pădurilor să obțină autorizația ISCIR sau  le este indiferent ?

Mai este puțin timp și se reia din nou sezonul turistic la Tiroliana de la Canion 7 Scări. În loc să îi preocupe să o redeschidă , principala misiune pe anul 2019 a celor de la Regia Pădurilor Săcele a fost să prelungească contractele firmei Enjoy&Discover the Nature SRL, controlată de concubina PNL-istului Cristian Popa. Deși, în urma acuzațiilor dure venite și din partea consilierilor locali, Sorin Hermenean l-a mutat pe Cristian Popa de la compartimentul Silvoturism (Canionul 7 Scări și Tiroliana), afacerile concubinei sale cu Regia Pădurilor continuă fără nici cea mai mică problemă.

Prejudiciu de cel puțin 3442 lei/zi !

Deoarece nu avem încă date relevante despre fluxul de turiști pe anul 2018, încercăm să estimăm prejudiciul creat de cei de la Regia Pădurilor, raportându-ne la anul 2017. Din raportul de activitate întocmit de cei de la Regia Pădurilor pe anul 2017, reiese că din activitatea de la Tiroliană, valoarea încasărilor a fost de 3442,67 lei/zi. Prin finalizarea extinderii Tirolienei la sfârșitul lunii august 2018, a crescut și valoarea tarifului plătit de turist, de la 50 lei la 90 lei. Fapt ce conduce la creștea încasărilor.

Presupunând că din totalul de 54 de zile, cât timp la tiroliană a fost suspendată activitatea, doar 27 de zile s-ar fi putut utiliza, raportat la valoarea zilnică încasată pe anul 2017, putem constata un prejudiciu de cel puțin 92.952,02 lei.

Așteptăm cu real interes ca cei responsabili să achite prejudiciul creat !