Farmacia Hypocrate deținută de o familie din Săcele a depozitat ilegal gunoi pe un teren privat

Sâmbătă, 06.06.2020, Poliția Locală a Municipiului Săcele a fost sesizată de proprietarul unui teren aflat în spatele Gorganului Mic despre proveniența unor deșeuri aruncate ilegal pe proprietatea acestuia, în preponderență hârtie și carton.

În urma verificărilor efectuate, agenții Poliției Locale Săcele au identificat proveniența deșeurilor aruncate ilegal. Este vorba despre Farmacia Hypocrate din Sfântul Gheorghe, deținută de familia Stoian din Municipiul Săcele.

Pe lângă documentele firmei Hypocrate, au fost identificate și documente personale ale Emiliei Stoian. Aceasta este o membră consacrată a ansamblului “Zestrea Săceleană” și care în urmă cu puțin timp promova tradiția mocanilor la Emisiunea “Românii au talent”. Degeaba dorim să promovăm tradițiile și obiceiurile mocanilor săceleni, dacă în viața de zi cu zi nu  protejăm Săcelele.

Observam în ultima vreme o critică asupra locuitorilor din cartierul Gârcini despre faptul că aceștia ar arunca gunoiul pe unde apucă. În fapt, persoane de la care avem așteptări etice și morale, aruncă gunoiul pe unde apucă.

În consecință, societatea comercială a fost sancționată conform HCL 59/2019 cu suma de 2500 lei și a fost sesizată Garda de Mediu, pentru a demara procedurile specifice acesteia.

Pentru că ne dorim cu toții un mediu cât mai curat, îi îndemnăm pe săceleni să sesizeze organele abilitate când observă acțiuni de depozitare ilegală a gunoiului. Iar celor ce aruncă gunoiul după bunul plac le transmitem : SĂ VĂ FIE RUȘINE !