Peste 13 milioane de lei pentru Săcele prin programul ”Anghel Saligny

Municipiul Săcele a primit finanțare prin programul național de investiții „Anghel Saligny”, pentru două obiective de investiții: “Rețea apă cartier Cernatu ” și “Rețea canalizare menajeră cartier Cernatu ”.

Cele 9 străzi din cartierul Cernatu care vor beneficia de aceste investiții sunt : Valea Cernatului, Bisericii Române, Mihai Eminescu, Oltului, Luceafărului, Zorilor, Nicolae Nicoleanu, Căprioarei și George Coșbuc. Valoarea totală a celor 2 proiecte de investiții este de 13.760.616 lei , investiții de care vor beneficia peste 1300 de săceleni.

De asemenea, Municipiul Săcele va beneficia de investiții de peste 42 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de apă-canal prin Programul Operațional de Infrastructură Mare și Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă.

“Pentru a putea discuta de modernizarea infrastructurii stradale ( asfalt, trotuare), este necesar ca să rezolvăm în primul rând rețelele de apă-canal, mai ales că multe zone din Săcele au fost vitregite  zeci de ani de astfel de investiții.Încercăm să identificăm și să accesăm  cât mai multe surse de finanțare nerambursabilă care ne vor ajuta să degrevăm bugetul local” a transmis Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

[fbcomments]