Ziua Mondială a Orientării în labirint va fi sărbătorită pe 2 octombrie în Poiana Angelescu

World Maze Race – Ziua Mondială a Orientării în labirint va fi sărbătorită pe 2 octombrie în Poiana Angelescu din Săcele. Aici va fi amenajat un labirint de Orientare, la care sunt invitați să participe doritorii, indiferent de vârstă.

Concursul de Maze Orienteering face parte din World Maze Race, competiția care se desfășoară în același timp în întreaga lume, în 93 de locații din 34 de țări. Labirintul și traseele sunt identice în toate locațiile, iar rezultatele vor apărea într-un clasament unic pentru toate țările. Săcele este singurul oraș din țară care a nu a ratat nicio ediție.

Labirintul și traseele sunt identice în toate țările, iar rezultatele vor apărea într-un clasament unic pentru toate țările. Concursul este organizat de Clubul Sportiv Babarunca, sub egida Federației Române de Orientare.

În plus, și Campionatul Național de MTB-Orienteering, proba de Ultra Lungă Distanță, va avea loc în aceleași timp, în aceeași locație, startul și sosirea desfășurându-se în Poiana Angelescu, iar traseele în zona Highiș – Piatra Netedă. Pe 3 octombrie va avea loc și proba de Sprint, în zona Turcheș – Baciu din Săcele.