Virgil Popa: STOP minciunii și manipulării

În urma unor articole apărute pe o fițuică online controlată de un individ care se afla pe statul de plată al interlopilor din Brașov, mă văd nevoit să vin cu clarificări privind proiectele Creșa din Ștefan cel Mare și Sala de Sport de la Școala Nr.4.

Deoarece în acest an Bugetul de Stat  a fost adoptat foarte târziu, acest lucru a condus ca și bugetul Municipiului Săcele să fie adoptat târziu. După aprobarea bugetului, Primăria Municipiului Săcele a scos la licitație realizarea celor două obiective menționate mai sus, însă datorită creșterii exorbitante a prețurilor din domeniul construcțiilor, nici o firmă nu a depus oferte pentru realizarea Creșei și a Sălii de Sport.

Astfel, am fost nevoiți să reactualizăm indicatorii tehnico-economici ale celor două proiecte, iar acest lucru a condus la creșterea prețurilor cu peste 30%. Având în vedere că deja s-a scurs mai bine de jumătate de an, ne propunem ca în acest an să realizăm proiectarea celor două obiective, iar anul următor să realizăm execuția acestora.

Deși opoziția ne acuză că am tăiat banii pentru realizarea acestor obiective, precizez că s-au păstrat banii pentru realizarea proiectării deoarece efectiv nu mai este timp pentru realizarea execuției lucrării în acest an.

Vă asigur de toată deschiderea și implicarea administrației săcelene în vederea realizării celor 2 obiective esențiale pentru comunitatea săceleană.

Primar

Virgil Popa