Virgil Popa : Revenirea la normalitate depinde de fiecare dintre noi

Dragi săceleni,

În această perioadă extrem de grea, țara noastră se confruntă cu valul 4 al pandemiei de coronavirus, val ce sufocă spitalele. Din păcate, România se situează la cel mai înalt nivel de îngrijorare privind situația epidemiologică din Europa. În cea mai mare parte a Europei, epidemia evoluează în limite care creează puțină îngrijorare, majoritatea țărilor fiind colorate în verde și galben datorită populației vaccinate.

Din păcate, nici Municipiul Săcele nu este ocolit de valul 4 iar numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 crește în fiecare zi, Spitalul Municipal Săcele fiind arhiplin cu pacienți bolnavi de COVID. Astăzi, incidența la Săcele este de 5.64 cazuri/mia de locuitori și ne îndreptăm spre pragul de 6 cazuri/ mia de locuitori, prag ce va consta în introducerea de restricții dure pentru cei nevaccinați.

Ca și administrație locală am făcut toate demersurile necesare pentru a veni în sprijinul săcelenilor și a comunităților din jur. Pe lângă centrul de testare, la Policlinica Municipiului Săcele am amenajat și un centru de vaccinare unde săcelenii se pot imuniza cu toate cele 4 tipuri de vaccin : Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson.

Doar prin imunizarea în masă putem face pași spre o viață normală. Vă îndemn să vă vaccinați și să le recomandați  rudelor, prietenilor, vecinilor să se vaccineze. Revenirea la normalitate depinde de fiecare dintre noi.

Primar

Virgil Popa