Virgil Popa: Pentru administrația săceleană, deschiderea centrelor de vaccinare este prioritară

Dragi săceleni,

În ultimele zile am primit zeci de mesaje din partea dumneavoastră privind centrele de vaccinare împotriva COVID-19 de la Săcele. În cursul zilei de ieri am avut o nouă discuție cu conducerea Prefecturii Brașov și a Direcției de Sănătate Publică Brașov. Principalul motiv pentru care centrele de vaccinare nu sunt încă operaționale  îl reprezintă lipsa dozelor de vaccin. Am promisiunea de la cele două instituții că vor face toate demersurile ca în jurul datei de 8 februarie, cel puțin centrul de vaccinare din cadrul Policlinicii Municipale Săcele să fie operațional pe 2 fluxuri.

După cum bine știți,  ambele centre de vaccinare din Săcele au fost amenajate săptămâna trecută. La centrul din incinta Policlinicii, din 25 ianuarie vom avea şi personalul medical, acesta fiind asigurat de Spitalul Municipal Săcele. Totodată, începând din 25 ianuarie, cadrelor medicale din Săcele li se vor administra și a doua doză de vaccin.

De asemenea, în aceste zile, Primăria Municipiului Săcele prin Direcția de Asistență Socială se ocupă de identificarea persoanele nedeplasabile și a asistenților  personali care doresc să se vaccineze, iar Direcția de Sănătate Publică Brașov va asigura echipe mobile pentru a administra vaccinul acestor categorii de persoane.

În momentul în care dozele de vaccin vor fi repartizate către centrele din Săcele, doar atunci săcelenii se vor putea programa pe platforma programare.vaccinare—covid.gov.ro pentru  a-și face vaccinul împotriva COVID-19 la Săcele.

Pentru administrația săceleană, deschiderea centrelor de vaccinare și vaccinarea celor care doresc să se vaccineze este prioritară.

Primar

Virgil Popa