Virgil Popa : Creșa și Sala de Sport de la Școala 4, prioritare în anul 2021

Dragi săceleni,

Săptămâna trecută, Primăria Municipiului Săcele a lansat în dezbatere publică Proiectul de Buget pentru anul 2021. Având în vedere alocările bugetare insuficiente de la Bugetul de Stat, consider că la Săcele am reușit să conturăm un buget corect, echilibrat între secțiunea de funcționare și cea de dezvoltare pentru anul 2021.

În privința infrastructurii vom continua lucrările de extindere canalizare și înlocuire rețea apă potabilă pe 10 străzi din cartierul Baciu, precum și modernizarea și reabilitarea str. Fâneții, a tronsonului de pe str. Lungă sau a bretelor Str. Armata Română, Str.Movilei sau Str. B-dul G.Moroianu. De asemenea, anul acesta se va introduce iluminatul public stradal în cartierul Toamnei.

Un proiect extrem de important pe componenta Mediu care se va finaliza anul acesta este închiderea depozitului de deșeuri municipale de la Subobrej.

În privința învățământului, anul acesta se vor realiza două proiecte la care țin foarte mult, pe care anul trecut a trebuit să le amânăm din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, se va reamenaja fostul atelier de la Școala Gimnazială nr. 4, care va fi transformat în Sală de Sport iar clădirea Centrului de Zi va fi transformată în creșă. De asemenea, se va aloca suma de 1.200.000 pentru reparații școli.

O altă lucrare extrem de importantă cu un impact general este reactualizarea PUG-ului Municipiului Săcele, dar și realizarea PUZ-ului în zona centrală,  PUZ-ului zona Pepinieră, PUZ-ului Cimitir municipal sau a  PUZ-ului Pod Timiș, care va permite reamenajarea intrării în municipiul Săcele în zona podului Dârste peste râul Timiș.

Primar

Virgil Popa