Virgil Popa : Am demarat discuțiile pentru un transport în comun modern la Săcele

Având în vederea necesitatea de a crește gradul de confort și condițiile în care se efectuează transportul în comun, Primăria Municipiului Săcele a demarat discuțiile în vederea începerii unei colaborări cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov și cu RATBV.

Prin această colaborare administrația locală își propune să înnoiască parcul auto și să le asigure săcelenilor care utilizează transportul în comun condiții similare cu cele din Brașov.

Cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov, administrația locală a avut o colaborare foarte bună și în anul 2022, iar în urma unui proiect depus împreună în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), s-a obținut finanțare pentru achiziția a 7 autobuze electrice cu lungimea de 10 m, dotarea tuturor autobuzelor din Săcele cu un sistem de ticketing modern, precum și instalarea unui număr de 10 stații de încărcare a vehiculelor electrice în Municipiul Săcele. Valoarea totală a proiectului fiind de 27.251.476 lei .

Având în vedere că Municipiul Săcele s-a extins în ultimii ani, iar aria de acoperire a transportului public local trebuie lărgită, în cadrul proiectului de buget pe anul 2023 am cuprins suma de 130.000 lei în vederea realizării studiilor de fezabilitate pentru a amplasa 3 stații de autobuz pe Centura Ocolitoare a Municipiului Săcele și o stație de autobuz pe DJ 103A.” a precizat edilul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

[fbcomments]