Veștea reales Președinte al PNL Brașov în prezența inculpatului din dosarul “Șpagă în Spitalele Covid”

Liberalii braşoveni au ales miercuri seară conducerea Organizaţiei Judeţene a PNL Braşov. Singurul candidat pentru funcția de preşedinte a fost Adrian Veştea.

Deși pare greu de crezut, locotenentul lui Andi Kadas, Popa Marius Cristian, cercetat pentru fapte de corupție pentru furturile din spitalele din Brașov și Odorheiul Secuiesc și care o bună parte din anul 2021 și-a petrecut-o fie în arestul IPJ Brașov, fie în arest la domiciliu, a fost prezent pentru a-l susține pe Adrian Veștea pentru un nou mandat.

Organizația PNL Brașov  a susținut prin vocea lui Ciprian Sterpu că Popa Marius Cristian este suspendat din partid până la finalizarea anchetei privind faptele de corupție, dar se pare că această declarație a fost doar una de fațadă.

La fel cum PNL Brașov nu a avut niciodată curaj să-l excludă pe Andi Kadas pentru asocierea cu clanurile de interlopi, nici cu locotenentul acestuia, Popa Marius Cristian nu au curaj să ia atitudine, ceea ce ne ridică mari semne de întrebare. Oare banii căpușați de Cristian Popa și Andi Kadas din spitalele Covid din Brașov au ajuns și la vârful conducerii PNL Brașov ?

Se pare că la PNL Brașov, inculpații pentru infracțiuni de corupție sunt în continuare protejați de conducerea partidului. De asemenea, pe lista de candidați propusă de Veștea apar și nume ale unor persoane condamnate penal, cum ar fi Liviu Cocoș, fost primar al Predealului, condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, pentru atribuirea preferenţială locuinţe ANL în calitate de consilier local, alături de alţi doisprezece consilieri, sau Mihai Donțu, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu suspendare, având termen de supraveghere de 3 ani, pentru ucidere din culpă (a accidentat mortal un bărbat în vârstă de 60 de ani care traversa Calea Bucureşti pe la o trecere de pietoni).