Un consilier local PNL Săcele a demisionat

Loviturile se țin lanț pentru organizația PNL Săcele. După arestarea consilierului PNL Săcele Cristian Popa, ieri a demisionat din cadrul Consiliului Local Săcele și liberala Anca Busuioc pe motiv de incompatibilitate. Mai exact, consiliera Busuioc deținea simultan funcțiile de consilier local și de asistent personal ( funcție remunerată de către Primăria Municipiului Săcele prin direcția de Asistență Socială).

Așa cum s-a reținut de către Agenția Națională de Integritate în spețe similare, și doamna Busuioc Anca, consilier local al municipiului Săcele, se regăsește la momentul de față în situația de incopatibilitate prevăzută de art.88, alin 1, lit.c) din Legea nr.161/2003 cu modificările și completările ulterioare” se precizează în dispoziția Nr.19671/07.12.2020 emisă de Instituția Prefectului Județului Brașov.

Surse din cadrul liberalilor săceleni susțin că PNL-iștii Ciprian Sterpu și Cristian Popa știau de situația în care se află consiliera Busuioc și nu au fost dispuși să o sfătuiască pentru a renunța la una din cele două funcții pentru a nu se mai afla în stare din incompatibilitate. Aceleași surse din rândul liberalilor săceleni mai susțin faptul că PNL Săcele a vrut doar să se folosească de consiliera Anca Busuioc pentru a obține voturile din cartierul Gârciniul mic, unde aceasta locuiește și are o anumită influență.

Din păcate, la doar 34 de ani și  aflată la primul mandat, Anca Busuioc a fost nevoită să își dea demisia din cadrul Consiliului Local Săcele din cauza propriului partid.

Vă dați seama ce dezastru ar fi creat liberalii săceleni în administrația locală dacă nu au fost capabili să-și sfătuiască propria colegă?

Totuși, în final haideți să vedem ce s-a întâmplat cu liberalii săceleni după alegerile locale din această toamnă :

Ciprian Sterpu – a fugit la Consiliul Județean Brașov

Cristian Popa – se află în arestul IPJ Brașov, cercetat într-un dosar de corupție

Anca Busuioc – a fost nevoită să demisioneze pe motiv de incompatibilitate