Trei evenimente sportive în această săptămână la Săcele

În această săptămână, Municipiul Săcele este gazda a 3 evenimente sportive: Skydreamers Open 2021, Campionatul Național de Parapantă și concursul de orientare Săcele O-Meeting.

“Ne bucurăm că după o lungă perioadă de pauză datorată pandemiei de coronavirus, la Săcele se reiau evenimentele sportive. Așa cum este și normal, Primăria Municipiului Săcele este partener în desfășurarea celor 3 evenimente sportive și îi sprijină pe organizatori atât cu sume de bani dar și prin punerea la dispoziție a Centrului Multicultural și Educațional Săcele și prin echipa Salvamont Săcele.” a precizat Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

La evenimentele Skydreamers Open 2021 și Campionatul Național de Parapantă participă peste 90 de piloți din 10 țări.

La organizarea concursului am primit un sprijin generos din partea Primăriei Săcele . Am avut de-a face cu oameni deschiși și dornici în a ne facilita derularea concursului. Și aici vorbesc de dl. Primar, Compartimentul Activități Sport și Turism, echipa Salvamont Săcele, personalul de la Centrul Multicultural.Pana acum totul a decurs bine, luni a fost înregistrarea concurenților și briefing. Marți am avut o zi superba de concurs, au pornit 88 de sportivi. Tema a fost parcurgerea unui traseu de 85 de km cu trecerea prin niște puncte de control (Decolare Bolnoc, Vf. Postavaru, Bucegi, Dobârlău, Prejmer și finish în Săcele). Au reușit sa termine tot traseul 12 concurenți, ceilalți au fost recuperați de pe traseu.Miercuri vântul a bătut tare și din direcția sud, erau șanse de zbor din Postavaru. Mergând pe deviza safety first, “sfatul bătrânilor” a hotărât anularea zilei de concurs ptr a evita producerea vreunui accident-incident din cauza condiției de zbor prea ‘tare’. Câțiva piloți de top au decis sa zboare, în afara concursului, realizand zboruri notabile. Cel mai lung de 163km,pana lângă Reghin.Recordul național la distanta libera este deținut de un membru al clubului nostru, un zbor superb de 7 ore, de 284km, de pe lângă Iași și pana la Marea Neagra”. a precizat Ferencz Istvan, Presedintele Asociației Sky dreamers.

Ediția a III-a a concursului de Orientare Săcele O-Meeting

Peste 130 de participanți s-au înscris la ediția a III-a a concursului de Orientare – Săcele O-Meeting. De mâine, 14 mai până duminică, 16 mai, vor fi 3 etape de concurs: una de noapte – pe dealul Știrei (de lângă Subobrej), una de Medie Distanță în pădurea Lempeș și una de city-race, în zona Turcheș-Baciu, cu plecare din Piața Unirii.
Organizatori CS Babarunca Săcele, Transylvania Rogaining în parteneriat cu Primăria Municipiului Săcele.