Teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2 la Spitalul Municipal Săcele

Laboratorul de analize medicale al Spitalului Municipal Săcele, funcțional din 2018, este dotat progresiv cu aparate performante. Acesta deservește specialitățile medicale din compartimentele instituției desemnate în prezent spital suport Covid-19, precum și ambulatoriul de specialitate integrat. Laboratorul se bucură de o echipă calificată, dedicată și competentă care se ocupă de analize conform protocolului Covid-19, dar și analize necesare patologiei asociate fiecărui pacient în domeniile hematologie, biochimie, hemostază și coagulare, imunologie.

În cadrul laboratorului, pot fi efectuate teste imunoenzimatice (ELISA) pentru detectarea anticorpilor anti SARS-CoV-2, prin măsurarea cantitativă (titrul) a anticorpilor de tip IgG anti SARS-Cov-2, inclusiv a anticorpilor neutralizanți IgG anti-Spike 1 obținuți prin imunizarea naturală după vindecarea de coronavirus sau prin imunizarea conferită de vaccinare.

Testele ELISA sunt teste serologice care identifică anticorpi specifici virusului la pacienți. Acestea sunt în mod ideal adecvate pentru screening și confirmarea ulterioară a stării de anticorp, pentru a verifica protecția imunitară individuală, controlând pandemia existentă și reducând răspândirea SARS-CoV-2 prin măsuri vizate.