Tentativă de omor la Săcele. Un bărbat a intrat în casă peste vecin

Un bărbat de 57 de ani, din Săcele, se află în arest preventiv, după ce a fost la un pas să-i curme viața unui vecin de-al său, cu care se afla în conflict de ceva timp. Tentativa de omor s-a petrecut pe fondul consumului de alcool.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, Claudiu Sandu, a oferit informații despre caz, la solicitarea mytex.ro.

Potrivit prim-procurorului, inculpatul și victima sa, în vârstă de aproximativ 40 de ani, sunt vecini într-un bloc de garsoniere de pe str. Movilei din Săcele. În acest context, zilele trecute, pe fondul unor neînțelegeri și având mintea „întunecată” de aburii de alcool, inculpatul a intrat peste victimă, cu un cuțit pentru tăiat vată minerală (având lama cu onduleuri) și a încercat să o înjunghie.

Norocul celui atacat a fost că a apucat să se ridice din pat și să se apere, punând mâna în fața armei albe (a și suferit o tăietură la nivelul brațului). De asemenea, a avut puterea să-l împingă din locuință pe atacatorul său și să-l lovească, dat fiind faptul că acesta se afla sub influența alcoolului și avea… probleme de echilibru. Cazul a fost sesizat imediat la 112, iar anchetatorii au întocmit dosar penal pentru tentativă la omor.

„Fapta a fost încadrată la tentativă la omor având în vedere arma, care avea lama de 28 de centimetri și care putea produce decesul victimei. A intrat peste om în casă. Nu este o simplă agresiune”, ne-a explicat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov

Inculpatul a fost arestat preventiv pe 21 martie, la decizia Tribunalului Brașov, dar a formulat contestație, care i-a fost respinsă ieri de Curtea de Apel Brașov.
[fbcomments]