Taxa autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica redusă cu 50%

Tinand cont de faptul ca, in continuare, pe perioada starii de alerta anumite activitati din sfera HoReCa nu pot fi desfasurate, in vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de afaceri în contextul în care măsurile pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au generat dificultăți de natură financiară pentru majoritatea agentilor economici, luând în considerare necesitatea atât de susținere a contribuabililor, cât și de asigurarea încasării unor sume certe și periodice la bugetul local.

Astfel, la inițiativa primarului Virgil Popa, Consiliul Local Săcele a adoptat ieri un proiect de hotărâre pentru  modificarea  taxei pentru eliberare/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica, din anexa 1 la HCL nr.113/2020, stabilita conform art.475 alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Așa cum se poate observa în tabelul de mai jos, cotele privind stabilirea taxei pentru eliberare/vizarea anuala a autorizatiei privind desfasurarea activitatii de alimentatie publica au fost reduse cu 50%.