Sumă record pentru modernizarea școlilor săcelene

Ca în fiecare an, administrația locală acordă o atenție deosebită școlilor din orașul nstru. Pe lângă proiectele “Primul Ghiozdan”” și “Premierea elevilor”, și anul acesta am continuat programul multianual de reparații și investiții în școlile săcelene , alocând în acest an suma  de 2.000.000 lei de la bugetul local, la care se adaugă suma de peste 7.000.000 lei din fonduri europene . Aceasta este cea mai mare sumă de bani alocată pentru investițiile în școli din ultimii ani.

 

Astfel, a fost o vară plină pentru administrația locală. Mai sunt câteva lucrări ce vor continua și pe parcursul anului școlar, însă nu vor afecta actul educațional.

La Școala Gimnazială Nr.4 s-a modernizat complet etajul 2 al clădirii, s-a refăcut împrejmuirea cu gard, iar curtea interioară a fost asfaltată, la Liceul Zajzoni Rab Istvan s-au efectuat lucrări de reparații exterioare a clădirii, iar la grădinița aferentă liceului s-a asfaltat curtea interiorară. La Clubul Elevilor s-au făcut lucrări de modernizare a parterului clădirii, iar în perioada următoare se vor realiza lucrări de modernizare a grupurilor sanitare și se va construi un teren de sport multifuncțional. La Școala Nr.1 au fost consolidate beciurile clădirilor, la Grădinița Nr.5 corp A a fost reparat acoperișul, iar pentru Școala Gimnazială Nr.5 a fost alocată suma de 72.000 lei pentru reabilitarea terenului de sport. La Liceul Victor Jinga a fost modernizată sala de festivități, iar în luna aceasta vor începe lucrările de transformare a unui corp de clădire în Centru Educațional Multifuncțional cu fonduri europene.

La Grădinița Nr.4, atât la corpul A, cât și la corpul B, se desfășoară 2 proiecte cu fonduri europene privind reabilitarea și modernizarea clădirilor. Deoarece pe parcursul lucrărilor, au apărut situații neprevăzute, lucrările vor continua și pe parcursul anului școlar, însă actul educațional se va desfășura în condiții normale.

Așa cum am afirmat mereu, educația a fost și va fi în continuare o prioritate pentru administrația săceleană. Le urez mult succes în noul an școlar tuturor elevilor și dascălilor din Municipiul Săcele.” a transmis primarul Virgil Popa.

[fbcomments]