Studiul de Oportunitate privind preluarea transportului în comun de către RATBv a fost finalizat

“Am fost mereu conștienți de faptul că treptat calitatea transportului în comun pentru săceleni trebuie să crească și cred că este timpul să facem un salt calitativ și la acest capitol. Astfel, încă de anul trecut Primăria Municipiului Săcele a demarat discuții  în vederea începerii unei colaborări cu Agenția Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public Brașov(AMDDTPBv) (din care municipiul Săcele face parte) și cu RATBV.

Agenția a finalizat luna acesta un Studiu de Oportunitate – de extindere a serviciului public de transport persoane prin curse regulate în UAT-urile membre ale asociației metropolitane pentru dezvoltare durabilă a transportului public Brașov, respectiv Municipiul Săcele, studiu ce va fi introdus spre aprobare Consiliului Local Săcele în ședința din 23 martie.

Analizând toată situația existentă la nivelul municipiului și corelând-o cu situația la nivelul întregii zone metropolitane Brașov, concluzia principală a studiului a fost aceea a extinderii serviciului public de transport local efectuat de operatorul RATBV SA și la Săcele.

Consider că extindere RATBV și la Săcele va fi benefică pentru comunitatea săceleană, mai ales că operatorul RATBV deține  dotarea tehnică necesară realizării serviciului public de transport local, are în curs de implementare proiecte de modernizare a acesteia și are în derulare programe de investiții viitoare, de care pot beneficia în următoarea perioadă toate UAT-urile semnatare ale Contractului.

Pentru finalizarea acestui demers cu operatorul RATBV SA, este necesară încheierea de către AMDDTPBv a unui Act adițional la Contractul de delegare încheiat de AMDDTPBv cu RATBV SA, în numele și pe seama UAT-urilor semnatare ale Contractului, la care s-ar alătura și UAT Municipiul Săcele, începând cu 1 septembrie 2023″ a declarat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

[fbcomments]