Ștampilă falsă folosită de câțiva consilieri locali

Deși pare greu de crezut, o parte din consilierii locali ai PNL Săcele ar fi falsificat o ștampilă cu însemnele Consiliului Local al Muncipiului Săcele.

Mai exact, în cutiile poștale ale locuitorilor de pe str. Ilie Minea, au fost transmise unele invitații de participare la o întâlnire cu un grup de consilieri locali. Făptuitorii, în calitatea lor pe care o dețin în Consiliul Local al mun. Săcele, au acționat  în nume propriu, dar făcând trimitere la calitatea lor oficială, deși nu aveau girul Consiliului Local, adică al tuturor membrilor acestuia.

Ceea ce este important de remarcat la acest anunț redactat în formă scrisă, este faptul că emitentul a aplicat ștampila Consiliului Local al mun. Săcele, cu scopul de a produce consecințe juridice, respectiv de a crea aparența unui înscris oficial și a induce destinatarului credibilitate asupra celor transmise în conținutul acestuia.

Având în vedere cele prezentate, s-a făcut o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov prin care se solicită să analizeze, prin comparație și chiar expertizare, dacă ștampila folosită de făptuitori pe acest înscris este una falsificată, deoarece în cazul în care ar fi îndeplinite și condițiile prevăzute de art.317 Cod penal, ar fi vorba de un concurs de infracțiuni,.

Ștampila este un element de personalizare și de siguranță pentru orice firmă, organizație a statului sau din domeniul financiar-bancar din România pentru transmiterea oricărui document oficial.

Momentan nu putem spune cu exactitate cine ar fi falsificat ștampila. Cert este, că în urma acestei invitații de participare , în cadrul întâlnirii cu cetățenii de pe str. Ilie Minea și-au făcut apariția din partea Consiliului Local Săcele, 2 consilieri ai PNL Săcele : Popa Marius Cristian – inculpat penal care a stat și câteva luni bune în arest în dosarul “Șpagă în dosarele COVID” fiind în continuare plasat sub control judiciar și trimis în judecată pentru infracțiuni de corupție, și consiliera liberală Paniti Izabella, și această fiind urmărită penal.

Să fie doar o coincidență între ștampila falsificată și prezența a doi consilieri locali ai PNL Săcele cu probleme penale? Noi credem că NU. Penalii tot penali vor rămâne și vor acționa mereu împotriva legii.