Sportul săcelean, între adevăr și propagandă

209

În această săptămână, publicația saceleanul.ro a lansat o serie de acuzații referitoare la faptul că sportul săcelean a fost abandonat. Este absolut stupefiant faptul că aceste acuzații vin din partea unor oameni care nu au făcut absolut NIMIC pentru sportul săcelean. Ba mai mult, aceste personaje care aduc acuzații au nimerit poarta terenurilor de sport doar în campaniile electorale.

Într-adevăr, în ultimii 30 de ani sportul săcelean a fost susținut doar de către oamenii inimoși care au susținut financiar sportul săcelean. Unii dintre ei mai cunoscuți, alții mai puțin cunoscuți.

Însă, din anul 2016, aceștia au găsit un sprijin în actuala administrație, iar prin intermediul finanțărilor nerambursabile care se alocă începând cu anul 2016, sportul săcelean a luat o gură imensă de oxigen. Pe lângă alocarea acestor fonduri nerambursabile, actuala administrație îi premiază în bani pe sportivii săceleni cu rezultate deosebite ( atât pe cei care activează la cluburile din Săcele, cât și pe cei care activează la cluburile din județ sau din țară).

Pe lângă aceste finanțări, actuala administrație a fost prima care a pus în funcțiune 3 terenuri de sport multifuncționale în aer liber pentru a încuraja sportul de masă.

Referitor la faptul că baza de fotbal nu a fost modernizată pe modelul celor de Zărnești sau Codlea, îi readucem aminte consilierului Sterpu că față de cele două localități, Primăria Săcele nu este proprietara bazei sportive din Cartierul Electroprecizia. Și asta doar datorită fostului șef al liberalului Sterpu, Vasile Lața, care a înstrăinat clădiri importante ale orașului precum baza sportivă, grădinița din Cartierul Electroprecizia sau Casa de cultură din Baciu.

Cum au susținut administrațiile liberale sportul săcelean ?

Administrațiile liberale Lața-Nistor s-au făcut remarcate la Săcele și pentru faptul că nu au iubit sportul și nu au făcut absolut NIMIC și în acest domeniu. Noi nu uităm că aceste administrații au dat pur și simplu cu piciorul investiției austriecilor de la OMV prin care s-ar fi construit  trambulinele de ski sărituri la Săcele. O ocazie unică cu care te întâlnești o dată la 100 de ani.

Iar acesta nu este singurul exemplu dat de administrațiile liberale. În anul 2009, când societatea Electroprecizia era grav afectată de criza economică, administrația liberală Nistor nu a dorit să asigure salariul unui antrenor pentru ca sportul să nu moară la Săcele, iar copiii orașului să poată să practice în continuare fotbalul.

Pe lângă aceste lucruri, se mai adaugă gestul sfidător al lui Vasile Lața, care la începutul anului 2006 a trimis un plic cu bani către formația de fotbal din partea municipalității. Acea sumă reprezenta sub 2% față de cheltuielile ce existau lunar cu echipa de fotbal care evolua în Liga a 2-a.

Din păcate, așa s-a suținut sportul săcelean până în 2016. Când încep lucrurile să intre pe un drum drept, apar tot felul de acuzații. Iar aceste acuzații vin de la oameni care nu au făcut absolut NIMIC pentru sportul săcelean

Comments