Sistem de tomografie computerizată (CT) pentru Spitalul Municipal Săcele

În contextul epidemiologic actual generat de coronavirus, Spitalul Municipal Săcele dorește achiziționarea de aparatură radiologică în vederea depistării și tratării pacienților infectați cu virusul COVID19, dar și pentru pacienții care suferă de alte boli ce pot fi diagnosticate cu ajutorul aparatelor de radiologie, precizează newsbv.ro.

Este vorba despre cumpărarea unui sistem de tomografie computerizată cu sistem pacs și container.

Tomografia computerizata (CT) a revolutionat medicina permitand medicilor sa vada boli care in trecut erau descoperite numai cu ajutorul chirurgiei sau autopsiei. Examinarea prin tomografie computerizata (CT) este neinvaziva, se realizeaza in conditii de siguranta, ofera o privire detaliata a capului, abdomenului sau membrelor si informatii asupra vaselor sanguine si oaselor si poate realiza imagini ale organelor, precum ficatul, pancreasul, intestinul, rinichii, glandele suprarenale, plamanii si inima, mai spune sursa citată.

Solutia PACS integrata hardware si software utilizeaza standardele DICOM pentru stocarea, arhivarea si vizualizarea informatiilor si a studiilor medicale achizitionate cu echipamentele medicale de radiologie si imagistica, fiind compatibil cu orice marca de aparat: CT, RMN, RX, Ecograf, Mamograf etc.

Valoarea estimată pentru achiziție, fără TVA, este de 3.177.664 de lei. Finanțarea este asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare – POIM. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare: 14 decembrie 2021, ora 15.00.

[fbcomments]