Școlile săcelene vor fi dotate cu fonduri europene

În această săptămână, Primăria Municipiului Săcele a fost admisă spre finanțare  în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I11/ “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Proiectul în valoare de 7.134.560 lei va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar durata de implementare va fi de 19 luni.

Acest proiect cuprinde toate cele 8 unități de învățământ preuniversitar din orașul nostru. Astfel, vor fi dotate 6 laboratoare de informatică cu echipamente, 9 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente informatice, 66 de clase vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, 121 de clase vor fi dotate cu materiale didactice și mobilier, iar 11 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale.

Pe lângă proiectul depus de administrația săceleană, și proiectul depus de Liceul Teoretic George Moroianu a fost admis spre finanțare în cadrul apelului de proiecte Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor. Acesta are o valoare de 60.000 euro și va fi finanțat tot prin Planul Național de Redresare și Reziliență,

Așa cum am afirmat mereu, educația este una dintre prioritățile administrației săcelene. Pe lângă sumele pe care le alocăm de la bugetul local, încercăm să identificăm și finanțări nerambursabile în vederea asigurării unui act educațional modern și performant.” a precizat Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

[fbcomments]