Săritorul săcelean Andrei Feldorean s-a calificat pentru prima etapă a Cupei Mondiale

Sezonul de sărituri cu schiurile a început cum nu se poate mai bine pentru România! Federația Română de Schi și Biatlon a trimis doi sportivi în Rusia, la Nizhny Tagil, la primele două etape de Cupă Mondială ale sezonului, pe săceleanul Andrei Feldorean și Andrei Cacina.

Iar surpriza plăcută a venit chiar de la primul start. După un rezultat bun în antrenamente, săceleanul Andrei Feldorean a izbutit al 49-lea rezultat în calificări, cu care a reușit să prindă lista de start de 50 de sportivi în prima etapă de sâmbătă.

În condiții grele de concurs, din cauza vântului, Andrei Feldorean (21 ani) a sărit 103,5 puncte. A avut o corecție de minus 7,2 puncte și a adunat 72,1 puncte. Pentru sportivul săcelean legitimat la Dinamo Brașov este un start de sezon la superlativ, având în vedere că a obținut calificarea în premieră pe tabloul principal al unei etape de Cupă Mondială.

Performanța lui Andrei Feldorean este cu atât mai importantă, dacă ținem cont de faptul că în urma lui au terminat câțiva sportivi cu mare experiență, în frunte cu Stefan Kraft, dublu câștigător al Cupei Mondiale!

Prima etapă este sâmbătă, de la ora 17:00, pe Eurosport4K și Eurosport Player.

 

[fbcomments]