Săcelenii nu și-au dorit un primar repetent la aritmetică

O analiză la rece, pe datele colectate de la secțiile de votare arată adevărul alegerilor din 9 iunie. Cifrele niciodată nu au mințit și nu mint nici de data asta:

Diferența între Virgil Popa și Ciprian Sterpu nu este nicidecum de 330 de voturi, ci de 525. Imaginați-vă ce s-ar fi ales de bugetul de zeci de milioane cu un primar ce nu este capabil a face o simplă scădere.

Cifrele nu mint nici când vedem că Virgil Popa a obținut mai multe voturi decât contra-candidatul său în 15 din cele 20 de secții, 14 din cartierele din oraș și 1 din cartierul Gârcin.

Cele 14 secții din oraș i-au adus lui Virgil Popa un plus de peste 800 de voturi, în timp ce cele de cartierul Gârcin i-au adus micului candidat liberal un plus de aproximativ 300 de voturi.

La fel ca în 2020, fieful liberal rămâne cartierul Gârcin și, oricât ar încerca să o ascundă peneliștii, prezența constantă, preponderent în zona respectivă, alăturată rezultatelor demonstrează că brașoveanul Sterpu își dorește mai degrabă să fie primarul cartierului Gârcin, decât al întregului Săcele. Râmăne să scoată dintr-un sertar prăfuit ideea de acum 8 ani de a separa Gârciniul, aceasta fiind singura șansă a lui de a deveni primar.

[fbcomments]