Săcelenii își doresc construirea unui magazin Kaufland

Retailerul german Kaufland este dorit în al doilea municipiu din județul nostru! Așa reiese dintr-o petiție online care circulă în mediul online semnată în doar câteva zile de peste 300 de locuitori ai municipiului Săcele.

„Noi, ca simplii săceleni, ne dorim realizarea magazinului Kaufland în orașul nostru . Consiliul Local Săcele să lase deoparte orgoliile politice și să deblocheze de urgență aceasta investiție. De ce este important? Investițiile ajuta Sacele sa fie cu adevărat un municipiu. Kaufland este în Făgăraș, este în Codlea, trebuie fie și în Săcele! Nu vom mai merge la cumpărături în Brașov!”, scrie inițiatorul petiției.

Concret, această dispută a pornit de la blocarea vânzării a doua petice de teren adiacente proprietății pe care urma să se ridice supermarketul, „cioturi” de teren care îi sunt necesare investitorului pentru realizarea integrală a drumurilor de acces.

Voturile PNL au blocat investiția

Blocajul a fost provocat de opoziția consilierilor locali ai PNL care, în două rânduri, au refuzat să voteze pentru aprobarea vânzării acestor terenuri. Dedesubturile acestei opoziții nu sunt cunoscute și, mai mult decât atât, sunt de neînțeles deoarece vânzarea era prevăzută a fi finalizată ca urmare a unei licitații publice, prețul de pornire fiind stabilit pe baza unui raport de evaluare, exact așa cum cere legislația.

Deși oficial au negat vreun scop ascuns, interesul pentru aceste două fâșii de pământ este evident ridicat în rândul consilierilor liberali. Interesant este că la ședințele Consiliului Local a început să fie prezent și președintele PNL Săcele, vicepreședintele Consiliului Județean, Ciprian Sterpu.

Inițiatorii petiției susțin că prin această tranzacție lanțul de magazine Kaufland ar putea demara realizarea investiției din Săcele în cel mai scurt timp.