Săcelele porneşte motoarele pentru testarea COVID-19

Spitalul Municipal Săcele are un aparat de testare a infecției cu COVID-19

Așa cum am promis în luna aprilie, Spitalul Municipal Săcele a achiziționat un aparat de tip Real-Time PCR necesar testării noului coronavirus care va fi funcțional începând de săptămâna viitoare.

Deoarece în județul Brașov există un număr ridicat de îmbolnăviri cu coronavirus și o lipsă de echipamente în spitale, a fost necesar să achiziționăm pentru Spitalul Municipal Săcele un astfel de aparat PCR pentru a veni atât în sprijinul săcelenilor, cât și în sprijinul întregului județ Brașov. Prin achiziția acestui echipament impactul asupra populației va fi unul pozitiv prin faptul că vom putea monitoriza starea de sănătate oferind o gamă mai largă de servicii medicale la Spitalul Municipal Săcele.

Mă bucur că la Săcele avem cel mai performant aparat Real Time PCR din județul Brașov și unul din cele mai perfomante din țară. Pe lângă testul de coronavirus, acest aparat va oferi o gamă largă de testări precum testarea tuturor tipurilor ADN/ARN virale și bacteriene în vederea unui diagnostic molecular clar, în special în hepatite cronice B,C,D,B+C sau infecții cu virusul HIV. Pentru administrația locală sănătatea săcelenilor este și va fi mereu pe primul loc!” a precizat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.