Săceleanul Neluțu Paveluc este vicecampion mondial la Ashihara Karate

În perioada 3-6 noiembrie 2021 Bucureștiul a fost gazdă pentru ediția cu numărul șapte a Campionatului Mondial de Ashihara Karate.

300 de sportivi au participat la campionatul de anul acesta. Aceștia provin din țări ce au tradiție în acest domeniu: Danemarca, Rusia, Cehia, Sri Lanka, Uzbekistan sau Afganistan. Sportivii au concurat la două secțiuni:

  • kata – probă pentru sportivii ce fac parte din toate categoriile de vârstă: cadeţi, juniori, seniori;
  • kumite – probă destinată sportivilor din categoriile de vârste cuprinse între 14 şi +35 de ani: cadeţi, junior, seniori și veterani.

La secțiunea kumite,  categoria veterani  +80 kg, săceleanul Neluțu Paveluc a reușit să obțină titlul de vicecampion mondial, fiind învins în finala competiției de către sârbul Milan Jovanov. În anul 2018, la campionatul mondial din Kazahstan Paveluc a obținut titlul de campion mondial.

Despre Ashihara Karate

Ashihara Karate este un stil japonez de arte marțiale, dezvoltat de Kancho Hideyuki Ashihara la începutul anilor ’80. Îmbinând forța karate-ului full-contact cu eficiența metodei Sabaki, aceea de a folosi forța adversarului împotriva sa, Ashihara Karate este astăzi unul dintre cele mai eficace și spectaculoase stiluri din sistemul de luptă knockdown karate.

În anul 1980 sunt puse bazele Organizației Internaționale  Ashihara Karate, urmând o dezvoltare masivă și rapidă a acestui stil în întreaga lume iar în anul 1994 are loc primul concurs Mondial Ashihara Karate cunoscut sub denumirea de Sabaki Challenge Spirit.

În România se antrenează peste 2000 de practicanți de Ashihara Karate, dintre care aproximativ 300 concurează în campionatele interne și internaționale. Astfel, România este una dintre țările foarte bine reprezentare ca număr de sportivi dar și ca valoare a acestora în cadrul competițiilor oficiale internaționale. În acest fel, mișcarea Ashihara Karate din România, a devenit în ultimii ani, una dintre cele mai puternice pe plan mondial.

 

[fbcomments]