S-a semnat contractul pentru modernizarea DJ102I Săcele-Valea Doftanei

Drumul Judetean 102I, care va face legatura intre localitatile Valea Doftanei (jud. Prahova) si Săcele (jud. Brasov), intra intr-o noua etapa!

CNI a semnat contractul de proiectare si executie a lucrarilor care au ca scop realizarea unei legaturi suplimentare intre partea de sud si partea centrala a tarii si, implicit, decongestionarea traficului intens de pe drumurile nationale DN1 si DN1A (respectiv intre Campina si Sacele). Investitia, finantata de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei are o valoare de 405.405.438 lei si presupune modernizarea a peste 25 km, putand constitui o alternativa pentru DN1 Bucuresti – Brasov.

Traseul drumului judetean DJ 102I care se reabiliteaza si se modernizeaza se imparte in 2 tronsoane :

  • Tronsonul 1 aflat pe raza judetului Prahova intre km 37+620 si km 50+820,38 (lim. Jud. Brasov), in lungime de 13.200,38 m
  • Tronsonul 2 aflat pe raza judetului Brasov intre km 50+820,38 (lim. Jud. Prahova) si km 63+256.08, in lungime totala de 12.435,70 m

Proiectul va include si realizarea a 13 km de zid de sprijin, 72 de podete transversale, 14 poduri, 13 parcari de scurta durata si peste 9 km de parapet de protectie.

Lucrarile vor fi demarate dupa realizarea exproprierilor, relocarii / protejarii retelelor edilitare si realizarea de variante provizorii de circulatie (poduri).

Am avut plăcerea să particip alături de reprezentanții autorităților centrale și locale la semnarea contractului pentru modernizarea drumului județean Săcele-Valea Doftanei.

Având în vederea că o parte din drumul județean să află pe raza UAT Săcele, administrația săceleană a făcut toate demersurile necesare și a predat conform graficului stabilit amplasamentele de pe raza municipiului nostru în vederea realizării studiului de fezabilitate.

Salut decizia Guvernului României de a moderniza acest drum județean, investiție care va ajuta la dezvoltarea economică și turistică a Municipiului Săcele.

Totodată, prin modernizarea acestui drum valorile de trafic vor crește semnificat în orașul nostru, ceea ce ne obligă să identificăm cât mai rapid o soluție în vederea realizării unei noi centuri ocolitoare a Municipiului Săcele.” a precizat primarul Virgil Popa.

[fbcomments]