Procurorii brașoveni vor urmărirea penală a consilierei PNL Săcele Paniti Izabella

Problemele cu iz penal se țin scai de consilierii locali ai PNL Săcele. După ce liberalul Cristian Popa se află în arest pentru șpaga din Spitalele Brașovene, acum procurorii brașoveni solicită redeschiderea urmăririi penale a consilierei PNL Săcele, Paniti Izabella.

Deși în 6 iulie 2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov renunța la urmărirea penală a liberalei Paniti Izabella, acuma procurorii brașoveni vor reînceperea urmăririi penale. Probabil că au strâns probe mai multe. Din primele informații, se pare că urmărirea penală a liberalei Paniti are legătură cu modul defectos prin care a administrat compania S.C. Paniti Impex SRL.

Totuși, să nu uităm că liberala Paniti Izabella a fost prezentată în campania electorală drept o antreprenoare de succes, ba chiar nominalizată la funcția de viceprimar de către președintele PNL Ciprian Sterpu. Cam așa arată urmașii Brătienilor de la Săcele : plini de probleme PENALE.

Povestea Firmei Paniti Impex : de la fonduri europene la faliment

În anul 2014, firma PANITI IMPEX , reușește demararea unui proiect din fonduri europene : „Dinamism si eficienta pentru activitatea de productie a S.C. PANITI IMPEX S.R.L.”, cod SMIS 44196, contract de finantare nr.4m/401081/6/23.01.2014 co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională si Bugetul de Stat, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Economiei, Autoritate de Management a Programului Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice“.

Valoarea totală a proiectului este de 1.732.945,41 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 524.605,16 lei.

Prin acest proiect, firma Paniti Impex reușește să-și achiziționeze, Masina de rindeluit si frezat cu 4 fete si Instalatie de uscare lemn de peste 750.000 lei.

După 6 ani de la finalizarea acestui proiect, prin care firma Paniti Impex a primit peste 1.000.000 lei bani europeni, pe data de 7 ianuarie 2021 Tribunal Brașov a început procedura de faliment a firmei Paniti Impex și a suspendat dreptul consilierei Paniti Izabella de a administra firma.

Deși banii europeni ar trebui să reprezinte o gură de oxigen pentru orice întreprindere, din datele oficiale se pare că nu a fost și cazul acestei societăți. Problemele firmei Paniti au început să apară încă din 2018 de când a “uitat” să își plătească furnizorii. Iar cifrele înregistrate pe anul 2019 sunt de-a dreptul șocante. Potrivit termene.ro, în anul 2019 firma Paniti Impex a avut cifra de afaceri 382.000 lei și 18 angajați. Cum a reușit minunea să achite 18 salarii pe un an de zile din doar 382.000 lei ?

Ce rămâne în urma antreprenoarei de “succes” Izabella Paniti ? Bani europeni risipiți, datorii la bugetul local și de stat, dar și datoriile către mulți furnizori.