Primarul Virgil Popa trage un semnal de alarmă în privința depozitării gunoaielor menajere în jud.Brașov

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că județul Brașovul se află într-o situație critică în privința depozitării deșeurilor menajere.

Edilul a prezentat o adresă de la Garda de Mediu Brașov, prin care este anunțat că ultima celulă de la rampa ecologică a Fin-Eco este umplută în proporție de 75%, restul fiind fie închise conform prevederilor legale, iar o a treia în curse de închidere.

În acest context, primarul din Săcele s-a arătat surprins că atât Consiliul Județean Brașov, cât și ADI ISO Mediu, nu fac niciun demers concret pentru a se evita o situație critică. Virgil Popa susține că, la ritmul de umplere a celulei de la acest moment, în cel mult un an întregul județ Brașov nu va avea unde depozita deșeurile menajere.

Mai mult, primarul municipiului Săcele a menționat că Fin-Eco ar avea teren pentru încă două celule, dar acestea nu pot fi amenajate din cauză că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local Săcele prevede alte facilități acolo. PUZ-ul poate fi modificat, tot prin HCL la Săcele, dar urmeaza parcursul birocratic de avizare din partea celorlalte autorități în vederea amenajării a două noi celule, care poate dura cel puțin un an… Or, în acest moment, Fin-Eco nu a făcut niciun demers în vederea modificării PUZ.

[fbcomments]