Primăria Săcele va începe campania de ridicare a mașinilor abandonate

Având în vedere că la sfârșitul anului 2020 Consiliul Local al Municipiului Săcele a aprobat  “Regulamentul privind identificarea, ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Săcele” , începând de luni, 22 februarie, Primăria Municipiului Săcele, prin Serviciul Poliția Locală, va începe ample verificări în orașul nostru pentru a identifica vehiculele  fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Săcele.

Conform  legislaţiei privind mașinile abandonate, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe domeniul public sau privat al Municipiului Săcele mai mult de 6 luni.

Poliția Locală va începe acțiunea de identificare a proprietarilor acestor mașini abandonate.  În cazul în care proprietarul sau deținătorul legal este identificat, Poliția Locală va trimite acestuia o invitație de prezentare, în termen de 5 zile de la primire la sediul Primăriei Municipiului Săcele – Serviciul Poliția Locală Săcele, pentru clarificarea situației vehiculului. Dacă proprietarul sau deținătorul legal nu răspunde somației primite, Poliția Locală inițiază emiterea dispoziției privind declararea vehiculului ca abandonat și ridicarea acestuia de pe domeniul public.

În situaţia în care vehiculul nu este revendicat, acesta va fi trecut în proprietatea privată a municipalităţii.

Pe această cale facem un apel către proprietarii acestor autovehicule să acorde tot sprijinul reprezentanților Poliției Locale pentru rezolvarea pe cale amiabilă a acestei probleme.