Primăria Săcele va acorda și în acest an un sprijin de 1000 lei pentru întemeierea familiei

Pentru al doilea an consecutiv, municipalitatea va continua proiectul prin care se va acorda un sprijin financiar la constituirea familiei, în cuantum de 1.000 lei net/familie. În anul 2020, din 144 căsătorii, 55 de familii au fost eligibile pentru a primi sprijinul financiar oferit de Primăria Municipiului Săcele.

Pe lângă continuarea acestui proiect, o altă veste bună pentru tinerii care vor să-și întemeieze o familie, o reprezintă faptul că din acest an tinerii săceleni își vor putea oficia cununia civilă în afara sediului instituției, cum ar fi grădinile publice, muzeele, parcurile și alte locuri în aer liber.” a precizat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa.

Pentru a putea beneficia de sprijinul financiar la constituirea familiei, familiile trebuie să îndeplinească in mod cumulativ, următoarele criterii de eligibilitate:

– Căsătoria să fie încheiată la Starea Civilă din Municipiul Săcele, jud.Brașov;

– Cel puțin unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Săcele timp de 6 luni neîntrerupt înainte de depunerea cererii;

– La data depunerii cererii, unul dintre soți să aibă domiciliul sau reședința în Municipiul Săcele, jud.Brașov;

– Cel puțin unul dintre soți să se afle la prima căsătorie;

– Soții să nu aibă datorii la bugetul local la momentul depunerii cererii