Primăria Municipiului Săcele îl pune din nou la punct pe Sterpu

Primăria Municipiului Săcele se vede nevoită să răspundă articolului tendențios și fără acoperire publicat de site-ul saceleanul.ro în legătură cu suma alocată contractului de salubrizare al municipiului Săcele pentru perioada următoare.

Prin HCL nr. 251 din 21.11.2019 s-a aprobat prelungirea valabilității Contractului de Delegare a Gestiunii Serviciului Public de Salubrizare din Municipiul Săcele, pe o perioada de maxim doi ani si 6 luni, dar nu mai târziu de data intrării în vigoare a noului contract încheiat cu operatorul desemnat câștigător în urma procedurilor de atribuire care au fost demarate anul trecut.
Hotărâre a fost aprobată în unanimitate de către Consiliul Local al Municipiului Săcele, deci implicit și de către deținătorul site-ului saceleanul.ro, dl. consilier local Ciprian Sterpu, care în articolul respectiv acreditează ideea că “nici usturoi nu a mâncat /nici gura nu-i miroase”.
Ca în orice contract de servicii, există prevederi privind suma contractuală, sumă care are la bază plata activității prestate de către concesionar și nu vreun “cadou” sau vreun ”premiu” așa cum insinuează, fără curajul de a-și asuma cele scrise, autorul articolului.
Întrucât procedurile de atribuire a unui nou contract de salubritate, în condițiile legislative nou apărute, nu s-au putut încheia până la data expirării vechiului contract, actuala administrație săceleană nu își permitea să lase municipiul fără salubrizare (fără măturat stradal , fără ridicarea gunoiului menajer, etc). Singura opțiune legală a fost prelungirea actualului contract, în condițiile legii , până la încheierea unuia nou. De asemenea, precizăm că procedura pentru atribuirea unui nou contract de salubritate a fost începută, având loc și dezbaterea publică a documentelor aferente în data de 3 decembrie 2019.
Din păcate, observăm că în ultimii 3 ani, în privința prezentării activității administrației, inconsecvența, reaua-voință și omisiunile au devenit a doua natură a site-ului saceleanul.ro și implicit a deținătorului acestuia, dl. consilier local Ciprian Sterpu