Polițistul sifonar din Dosarul Șpagă în Spitalele Covid condamnat definitiv

Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat în dosarul în care un polițist sifona informații către gruparea infracțională în care era implicat PNL-istul și consilier local, Popa Marius Cristian, condamnat în primă instanță pentru infracțiuni de corupție în privința unor achiziții făcute în spitale covid din Brașov și Harghita.

 Este vorba despre fostul polițist Mirică Emanoil care  a fost condamnat luni, 30 ianuarie, de Curtea de Apel Brașov la 5 ani și 4 luni de închisoare, sentința fiind una definitivă.

Mirică a fost găsit vinovat pentru comiterea infracţiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru compromiterea intereselor justiţiei, luare de mită, în formă continuată și trafic de influenţă, în formă continuată.

Vă reamintim că acum 2 săptămâni, Tribunalul Brașov l-a condamnat în prima instanță  pe consilierul local PNL Săcele Popa Marius Cristian, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare în dosarul Șpagă în Spitalele Covid din Brașov. Pe lângă pedeapsă, liberalul Popa Cristian alături de restul inculpaților, trebuie să achite prejudiciul creat Spitalului de Boli Infecțioase în valoare de 555.492 lei.

[fbcomments]