Peste 7.000.000 lei pentru dotarea școlilor din Săcele

La finalul săptămânii trecute, primarul Virgil Popa a semnat un nou contract de finanțare europeană în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I11/ “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Proiectul în valoare de 7.128.611 lei va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar durata de implementare va fi de 19 luni.

Acest proiect cuprinde toate cele 8 unități de învățământ preuniversitar din orașul nostru. Astfel, vor fi dotate 6 laboratoare de informatică cu echipamente, 9 laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente informatice, 66 de clase vor fi dotate cu echipamente digitale pentru organizarea învățării în mediul virtual, 121 de clase vor fi dotate cu materiale didactice și mobilier, iar 11 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier, materiale sportive și echipamente digitale.

Așa cum am afirmat mereu, educația este una dintre prioritățile administrației săcelene. Pe lângă sumele pe care le alocăm de la bugetul local, încercăm să identificăm și finanțări nerambursabile în vederea asigurării unui act educațional modern și performant.” a precizat primarul Virgil Popa.

[fbcomments]