O parte din consilierii PNL Săcele au vrut să blocheze acordarea burselor școlare

Deși pare greu de crezut, o parte dintre consilierii locali ai PNL Săcele au dat ieri dovadă de o lipsă totală de responsabilitate și empatie față de copiii acestui oraș și au fost la un pas de a bloca acordarea burselor școlare pentru semestrul 2.

Probabil că acești pseudo-liberali s-au inspirat de la șefii coaliției de guvernare care pregătesc un plan de austeritate pentru toți românii mascat în spatele negocierilor din PNRR, iar despre majorarea alocațiilor nici nu mai are rost să pomenim.

Revenind la ședința de ieri a Consiliului Local Săcele privind acordarea burselor școlare pentru semestru 2, acest proiect a trecut prin trădarea a două consiliere liberale, care au încălcat ordinul primit de la partid și au votat pentru binele și motivarea elevilor săceleni. Pentru ca acest proiect să fie aprobat, a fost nevoie și de votul consilierilor PNL deoarece consilierii  care au copiii la școlile din Săcele nu au putut vota acest proiect.

De asemenea, vă reamintim că la sfârșitul anului 2020, la inițiativa primarului Virgil Popa, bursele de performanță, bursele de merit, bursele de studiu și bursele sociale au fost triplate. Astfel, cele 4 categorii de burse au fost majorate după cum urmează Bursele de performanță au crescut de la 50 lei la 150 lei ,bursele de merit au crescut de la 40 lei la 120 lei ,Bursele de studiu au crescut de la 30 lei la 100 lei, bursele sociale au crescut de la 25 lei la 100 lei.

Având în vedere că pentru acest an bursele școlare sunt mult mai mari față de anul 2020, nu putem înțelege motivul pentru care o parte din consilierii liberali au dorit blocarea acestui proiect.

Consilierii locali ai PNL Săcele care au votat împotriva copiilor săceleni sunt : Paraipan George Horațiu, Costea Cătălin Ionuț, Balint Tunde Sara, Gândac Nicolae.