O nouă razie în cartierul Gârcini

Echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Municipiului Săcele, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Ordine Publică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune cu efective mărite, ieri, pe raza municipiului Săcele, județul Brașov.

Controalele, desfășurate în intervalul orar 6.00 – 13.00, au avut ca scop identificarea persoanelor care șofează pe drumurile publice fără respectarea normelor legale, identificarea transporturilor de material lemons fără documente legale de proveniență, verificarea legalității funcționării unităților comerciale.

„Pe linie de poliție rutieră au fost legitimate 115 persoane și verificate 85 de autovehicule, fiind constatate 2 infracțiuni pentru care s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.550 lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

„Polițiștii de investigații criminale au efectuat activități de căutare a persoanelor față de care instanța de judecată a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, precum și identificarea și depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale. Pe linie economică, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au verificat 5 agenți economici, constatând și aplicând 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă, totodată, confiscarea unei sume de bani. De asemenea, în temeiul Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, reprezentanții a 2 societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta documentele contabile, în termen de 15 zile”, a adăugat sursa citată.

Pe linie de silvicultură, polițiștii au legitimat 7 persoane, au verificat 3 autovehicule ce transportau material lemnos și 4 căruțe, nefiind constatate încălcări ale prevederilor legale.
„Polițiștii brașoveni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pe raza întregului județ Brașov, scopul tuturor activităților desfășurate fiind crearea unui climat de ordine și siguranță publică”, a transmis comisarul de poliție.

[fbcomments]