Municipiul Săcele, dat ca exemplu în ceea ce priveşte sistemul sanitar în oraşele mici de Ministrul Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri, 7 octombrie, mai multe spitale din judeţul Braşov, pe listă fiind Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Municipal din Săcele şi Spitalul Orăşenesc din Zărneşti, unităţi sanitare la care s-au făcut investiţii semnificative în ultimii ani.

Spitalizarea de zi şi serviciile în sistem ambulator, remarcate la Spitalul Municipal Săcele

La Spitalul Municipal Săcele, ministrul a apreciat faptul că autorităţile locale şi conducerea unităţii sanitare se concentrează acum pe dezvoltarea serviciilor medicale în sistem ambulator.

Şi acest spital a beneficiat de investiţii directe de la Ministerul Sănătăţii pentru dotarea cu echipamente medicale pentru gastroenterologie şi obstetrică-ginecologie. Managerii au pus accentul pe dezvoltarea spitalizării medicale de zi şi pe serviciile ambulatorii de specialitate. „Oamenii au nevoie de investigaţii, diagnostic şi tratament cât mai accesibile, iar serviciile ambulatorii uşor accesibile sunt soluţia. La Săcele am văzut un spital foarte bine dotat, cu personal calificat şi care oferă foarte multe servicii medicale. Ceea ce este foarte important, diversifică gama de servicii medicale în sistem ambulator şi spitalizarea de zi. Acesta cred că este un foarte bun model, mai ales în ceea ce priveşte spitalizarea de zi, pentru a se asigura servicii medicale de calitate. În toată lumea se dezvoltă asistenţa medicală în sistem ambulatoriu. Trebuie să înţelegem că o persoană trebuie spitalizată atunci când tipul de patologie cere acest lucru”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

[fbcomments]