Marius Dunca: Industria HoReCa trebuie susținută! Guvernul Orban e mai periculos decât coronavirusul!

Proprietarii restaurantelor, barurilor, îngenuncheați atât de pandemie, cât și de măsurile abuzive ale propriului guvern. PSD dorește să diminueze efectele acestora și vine în sprijinul HoReCa cu soluții punctuale.

”Guvernul Orban ne calcă în picioare, ne calcă demnitatea, nu este interesat de sănătatea românilor. Chiar suntem bătaia de joc a acestor indivizi? Suntem un județ cu potențial turistic uriaș, în momentul de față HoReCa este la pământ. Ne ducem în peste 10.000 de șomeri. S-au închis restaurantele, deși nu aveam niciun caz în care vreun cetățean, vreun turist, vreun consumator să se fi îmbolnăvit în vreun restaurant din județul Brașov. Au respectat toate normele, au investit în toată această perioadă, așa cum le-a cerut Executivul și, când au terminat investițiile, acest guvern de incompetenți, care vrea să distrugă tot ce înseamnă producători autohtoni și economie românească, i-a îngenuncheat și i-a închis.

Ne asumăm primele măsuri pentru HoReCa pe care le vom pune în practică, cum ajungem la guvernare:

1.acordarea contravalorii unui salariu minim brut către angajații HoReCa care nu-și pot desfășura activitatea pe perioada restricțiilor, sub condiția ca angajatorul să mențină locurile de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea restricțiilor;

2.acordarea unui stimul de reinserție de 60% din valoarea salariului minim brut, pe perioada restricțiilor parțiale, pentru angajații din HoReCa aflați la muncă, sub condiția menținerii contractelor de muncă pentru o perioadă de minim șase luni de la ridicarea totală a restricțiilor;

3.o schemă de ajutor prin care se subvenționează pe perioada stării de urgență / alertă și pentru unitățile a căror activitate a fost suspendată / închisă, o cotă parte de 40% din diferența calculată între cifra de afaceri din 2019 și cifra de afaceri din 2020, cu condiția menținerii activității și a locurilor de muncă;

4.scutirea de impozit pe clădiri și terenuri, pe perioada existenței stării de urgență / de alertă și a închiderii unităților din HoReCa, practic un parteneriat cu autoritățile locale.

De tot ce am făcut noi- vouchere, TVA 5% în turism, cine va își bate joc. Foarte mulți studenți își plăteau cursurile muncind în restaurante și hoteluri. Am reușit să creștem calitatea serviciilor, toate acestea s-au făcut pe timpul guvernării PSD.
De fiecare dată când au venit la guvernare, cei din PNL au tăiat salarii, pensii, au închis spitale și acum, ce mai aveau, să închidă restaurantele și pe producătorii și țăranii noștri! Nu trebuie să îi mai lăsăm pe 6 decembrie să își bată joc de noi!” a concluzionat Marius Dunca, candidat PSD Brașov pentru Senat.

  • Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
  • CMF: 11200020