Lidl Săcele tot mai aproape de realitate. A obținut autorizația de mediu

După ce anul trecut germanii de Lidl au făcut pași administrativi importanți, necesari pentru realizarea investiției din Săcele, aceștia par că sunt tot mai aproape de începerea construcției.

În acest sens, compania germană a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) documentaţia necesară de evaluare a impactului asupra mediului pentru amenajarea unui centrul comercial în Strada Câmpului Nr. 97, Săcele și au primit aviz favorabil.

Conform documentelor de la APM, compania intenționează că construiască un centru comercial cu o suprafață de 2.221 metri pătrați dintre care 1.326 metri pătrați vor fi destinați suprafeței de vânzare, restul construcției fiind organizat  în depozite, birouri, camere frigorifice, spații sanitare, vestiare și alte spații necesare funcționării.  De asemenea se va construi un post de transformare, necesar alimentării cu energie electrică a unității, 136 locuri de parcare, gard, mijloace publicitare dar și un sens giratoriu.

Acesta din urmă se va amenaja la intersecția DN1A (str. Câmpului, Ocolitoarea Mincipiului Săcele) cu str. Armata Română, girație care vă asigura și accesul la spațiul comercial. Centru comercial se vă amplasa la distanta de minim 41,98 m fata de marginea parții carosabile. Accesul principal în/din drumul național DN1A (str. Câmpului) se realizează din intersecția giratorie prin aleea principală cu lățimea parții carosabile de 6 m, numai pentru intrare, iar ieșirea de la magazinul LIDL se realizează prin str. Agronomiei, numai pentru relații de dreapta, relația de stânga fiind posibilă a se efectua în girația proiectată.

Accesul secundar necesar pentru aprovizionare se realizează tot prin strada Agronomiei, strada existentă se va moderniza, aceasta fiind racordată la drumul național prin racordare circulară cu raze de 12 m, numai pentru relația de dreapta.
Pentru asigurarea continuității traficului pe zona girației se vă amenaja un trotuar pe partea stânga a drumului și o trecere de pietoni pe drumul național.

Administrativ vorbind, autorizația de mediu este unul dintre documentele necesare pentru obținerea autorizației de construire (AC), iar faptul că Lidl solicită acest document arată un progres avansat în procesul birocratic. După obținerea AC, Lidl va demara construcția propriu-zisă, cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în vară dacă nu se vor întâmpina probleme.

Investiția medie într-un centru comercial Lidl este de 2 milioane de euro, fără a lua în calcul costul terenului.

Reamintim că Lidl a început demersurile birocratice pentru realizarea investiției din Săcele, Str. Câmpului Nr.97 în iunie 2020.