Liberalul Cristian Popa își petrece Paștele în arest la domiciliu

După ce instanța Tribunalului Brașov decisese joi înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul principalilor actori din dosarul „Mită în spitalele covid” din Brașov , la contestația formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ŞI JUSTIŢIE-DNA-SERVICIUL TERITORIAL BRAŞOV, judecătorii de la Curtea de Apel au revenit asupra măsurii.

Astfel, foștii președinți ai PNL Săcele Andi Kadas și Popa Marius Cristian , rămân în arest la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile, alături de inculpații Bertea Doru Dumitru și Nedelea Gheorghe.

Aceștia se  află deja de peste 5 luni de zile în arest, atât în arest preventiv, cât și în arest la domiciliu.

Iată soluția instanței :

Solutia pe scurt: În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a din Codul de procedură penală raportat la art. 205 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov împotriva încheierii din data de 22.04.2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Braşov în dosarul nr. 1404/62/2021/a1.4, pe care o desfiinţează în parte, sub aspectul soluţiei referitoare la înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în privinţa inculpaţilor Popa Marius Cristian, Kadas Iluna Marius Andrei, Bertea Doru Dumitru şi Nedelea Gheorghe şi în consecinţă: În temeiul art. 207 alin. 6 din Codul de procedură penală menţine măsura arestului la domiciliu luată cu privire la inculpaţii Popa Marius Cristian, Kadas Iluna Marius Andrei, Bertea Doru Dumitru şi Nedelea Gheorghe. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală suma de 616 lei, reprezentând onorariile apărătorilor din oficiu desemnaţi pentru inculpaţii Popa Marius Cristian şi Kadas Iluna Marius Andrei, se avansează Baroului Braşov din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu la data de 26.04.2021.