Liberalii Cristian Popa și Andi Kadas își petrec sărbătorile în arest

Tribunalul Brașov a admis,aseară , propunerea procurorilor DNA de arestare pentru 30 de zile a șapte inculpați din dosarul „Șpaga COVID”. Astfel, consilierul local PNL Săcele Cristian Popa, fostul consilier județean Andi Kadas, fostul director al CAS Brașov, Doru Bertea, om de afaceri, fosta directoare a Spitalului de Boli Infecțioase, Ramona Ionescu, șeful Brigăzii de Operațiuni Speciale Brașov, Emanoil Mirică, directorul Spitalului Municipal din Odorheiu Secuiesc, Lukacs Antal, și Eniko Balint, referent în cadrul Serviciului de Achiziții Publice a spitalului din Harghita, își vor petrece următoarele 30 de zile în arestul Inspectoratului de Poliție Brașov.

Ghinionul Președinților PNL Săcele

PNL-iștii Cristian Popa și Andi Kadas completează lista Președințiilor PNL Săcele care au calitatea de inculpați în dosare penale, alături de Vasile Lața și Matei Gavrilă. Cam cât ghinion să aibă această funcție la Săcele ?

Cu această ocazie vedem din nou de la cine iau “lumină” liberalii din Săcele. Așteptăm cu real interes poziția Președintelului PNL Brașov, Adrian Veștea, dacă va lua atitudine față de consilierul liberal Cristian Popa sau va aștepta vizita lui Orban la Brașov ca în cazul lui Kadas.

Context

În perioada octombrie 2019 – septembrie 2020, Andi Kadas ar fi primit prin intermediul lui Popa Cristian, suma de 20.000 de euro (din care acesta din urmă și-ar fi oprit o parte). Suma reprezenta “premiu” pentru influentarea funcționarilor din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase care au achizitionat un robot pentru dezinfecția cu ultraviolete în valoare de 949.620 lei cu TVA, în condițiile în care valoarea de piață a produsului era cuprinsă între 285.000 lei și 380.000 lei.