La Săcele școlile vor începe în scenariul galben

Anuntul cel mai asteptat de parinti, elevi si profesori deopotriva a fost facut. Scolile se redeschid in 8 februarie, iar elevii vor merge fizic la cursuri in semestrul al doilea. Nu insa peste tot, si nu in acelasi sistem ca pana acum, au stabilit autoritatile. Cursurile vor fi reluate in functie de rata de infectare din fiecare localitate.

La Săcele școlile vor începe în scenariul galben

Având în vedere că în Săcele rata de infectare cu coronavirus este de peste 1 la mia de locuitori (1.82), se va aplica scenariul galben. Astfel, începând cu 8 februarie, vor merge fizic în unitățile de învățământ copiii de grădiniță, elevii din ciclul primar și cei din clasele a VIII-a și a XII-a.

Scenariul verde, când toți elevii vor merge fizic la școala se va aplica doar atunci când rata de infectare va fi sub 1 la mia de locuitori, iar dacă rata de infectare va fi de peste 3 la mia de locuitori se va aplica scenariul roșu : merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala online. Cursurile vor fi suspendate doar dacă localitatea va fi carantinată.

Administrația săceleană va asigura în continuare necesarul de măști de protecție și dezinfectanți în școlile săcelene.