Indemnizații nerușinate la ATOP pentru nimic

O institutie cu rol consultativ, care functioneaza pe langa consiliile judetene, a devenit de cativa ani o structura cu buget urias, numai buna de rasplatit sinecuristii.

Ne referim la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică care are ca rol principal reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii pentru asigurarea unui climat de siguranta  publică.

Lunar, membrii ATOP primesc o indemnizatie pentru activitatea lejera pe care o desfasoara, in fapt una, maxim doua sedinte pe luna in care se analizeaza tot felul de rapoarte de activitate, petitii, solicitari de modificari legislative in legatura cu ordinea publica.

La Brașov, această structură este condusă de liberalul Ciprian Sterpu. Conform raportului de activitate prezentat în această lună Consiliului Județean Brașov. ATOP-ul susține că a rezolvat 5 petiții, au avut 11 ședințe și au acordat 12 distincții, una dintre ele fiind acordată polițistului reținut zilele trecute.

Astfel, 15 membri ATOP, sub conducerea lui Sterpu, primesc net 1095 lei/ lunar/ membru, iar președintele liberal Sterpu primește o indemnizație dublă, pentru a acorda distincții. Considerăm că este cel mai șmecher loc de muncă. Să incasezi peste 1000 lei pentru maxim 2 ore/lună.

ATOP-ul ar trebui  să devină ceea ce trebuie: un forum de dezbatere unde profesioniștii se întâlnesc cu politicienii și cu cetățenii nu pentru bani, ci pentru o societate mai ordonată și sigură.