Incendiu la Săcele, cu două victime: o femeie şi un copil

Pompierii militari au intervenit la un incendiu izbucnit într-o locuință, în municipiul Săcele. Incendiul a fost lichidat pana la ajungerea forțelor de intervenție, dar din nefericire în urma evenimentului au rezultat două victime.

„Este vorba despre o femeie 26 ani și copil 6 ani, cu arsuri la nivelul feței, membrelor superioare și de cai aeriene. La fața locului intervin 1 echipaj SMURD de terapie intensivă cu medic și 2 echipaje aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Brașov, precum și o autospecială de stins incendii cu apă și spumă aparținând SVSU Săcele”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, plutonier major Luiza Dănilă.

Din informațiile primite se pare că victima ar fi încercat să aprindă focul în sobă cu o substanță combustibilă, lucru total interzis și nerecomandat.
Recomandăm încă o dată cetățenilor:
– să nu folosească niciodată în interiorul locuințelor și la aprinderea focului motorină, benzină, naftalină sau alte substanțe inflamabile;
– să nu folosească mijloace de încălzire cu defecțiuni, improvizații și neverificate;
– să curățe și să întrețină coșurilor de fum, această curățate să fie executată de către persoane autorizate;
– să nu fumeze în apropierea lichidelor inflamabile;
– să nu așeze buteliile de gaze în apropierea surselor de căldură;
– să folosească doar tipul de combustibil pentru care a fost proiectat sistemul de încălzire și să respecte întocmai instrucțiunile producătorului.
Viața are prioritate! Alegeți să rămâneți în siguranță