În acest weekend s-au oficializat primele cununii civile în aer liber și la Săcele

O veste bună pentru tinerii săceleni care vor să-și unească destinele. Odată cu modificarea cadrului legislativ, din acest an la Săcele s-au  reluat căsătoriile în aer liber. Astfel, în acest weekend, Primăria Municipiului Săcele a oficializat primele cununii în aer liber.

Potrivit noilor modificări legislative și aprobate de către Consiliul Local, “căsătoria se poate încheia şi în afara sediului serviciului public comunitar local de evidenţă a persoanelor sau, după caz, al primăriei competente, cum ar fi grădinile publice, parcurile, muzeele şi alte locuri în aer liber”.

Oficierea în aer liber se va face, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului, doar în interiorul municipiului Săcele, unde SPCLEP Săcele are aria de competență teritorială, cu condiția ca locul să fie accesibil și vremea să permită acest lucru.

În momentul depunerii actelor pentru oficierea căsătoriei, cei care vor opta pentru desfășurarea ceremoniei în alt loc din municipiu în afara Casei Căsătoriilor vor completa o cerere  în care se va indica locul propus pentru oficiere, iar după obținerea acordului primarului, viitorii miri vor trebui să achite și noua taxă de oficiere în afara sediului SPCLEP.

Taxa pentru oficiere în afara Casei Căsătoriilor este de 1.000 de lei.