Fost Președinte al PNL Săcele condamnat la 6 ani de închisoare

Cât ghinion pe foștii lideri ai PNL Săcele : toți cu probleme penale. Se pare că acesta este principalul criteriu de selecție pentru a ocupa această funcție.

După problemele penale ale liberalului Vasile Lața ( care a stat și el o bună perioadă de timp în arestul poliției), șefia PNL Săcele a fost preluată de către Matei Gavrilă, un apropiat al condamnatului liberal Aristotel Căncescu. Judecătorii Tribunalului Brașov au dat, săptămâna trecută, sentința în dosarul „Mită pentru partid”, condamnând la ani grei de pușcărie foști membri marcanți ai PNL Brașov. Pe lângă Aristotel Căncescu au fost condamnați și alți lideri ai PNL Brașov, printre care și fostul Președinte al PNL Săcele Matei Gavrilă.

Pe lângă Vasile Lața și Matei Gavrilă, în cercul select al penalilor liberali din Săcele se adaugă încă doi foști președinți ai PNL Săcele : Andrei Kadas și Popa Marius Cristian, ambii trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție de către DNA Brașov și plasați sub control judiciar în dosarul “Mită în Spitalele Covid din Brașov”.

Având în vedere că săptămâna trecută , polițistul turnător din dosarul “Mită în Spitalele Covid din Brașov” a primit o sentință de 6 ani de închisoare cu executare, ne așteptăm la o sentință cu executare și pentru Andi Kadas și locotenentul său, Popa Marius Cristian.

Ținând cont de cursul acestor evenimente, în curând organizația PNL Săcele își va putea deschide o filială și la Penitenciarul Codlea.

Totuși, de ce actualul Președinte al PNL Săcele, Ciprian Sterpu, nu se delimitează de actele de corupție săvârșite de foștii lui șefi ?  Oare aceștia i-au finanțat campania electorală ?

Tăcerea lui Sterpu reprezintă suspiciunea rezonabilă a tolerării celui mai mare scandal de corupție din ultimii ani în care sunt implicați politicieni săceleni.