ECOLOGIZARE, DIN NOU, PE STRĂZILE BARAJULUI ȘI GÂRCINULUI

În mod normal și firesc, toți săcelenii și nu numai, avem sau ar trebui să avem, mari așteptări în ceea ce privește curățenia orașului.

S-au făcut, se fac și se vor face eforturi mari pentru ca Săcelele să fie curat. Au fost și sunt intreprinse activități periodice de dezinfecție și dezinsecție, de ecologizare a zonelor cu depuneri necontrolate de deșeuri, de spălare a ECOINSULELOR pentru depozitarea deșeurilor menajer din cele 3 cartiere cu blocuri de locuințe.

În dispreț total față de majoritatea săcelenilor există încă persoane care nesocotesc eforturile comune autorități-cetățeni.

Cei mai mulți provin din zona Gârcin, unde se aruncă, periodic, pe domeniul public, diverse tipuri de deșeuri (gunoi de grajd, plastic, textile de tot felul, lemn și chiar moloz adus de pe șantiere de construcții din Săcele sau chiar din Brașov), inclusiv pe marginea drumului de acces către cartierul Brădet și spre Cantonul Silvic Gârcin, aducând mari prejudicii mediului înconjurător, nemaivorbind de aspectul insalubru.

S-au întreprins acțiuni de ecologizare a zonelor afectate, în încercarea de a readuce la starea normală de curățenie aceste areale.

Ultimele astfel de activități au avut loc în data de 09.11.2023, de angajați ai societății FINECO S.A., 6 persoane, în colaborare cu operatorul de salubritate S.C. CIBIN S.A., 10 persoane, operator care a asigurat și transportul deșeurilor colectate, cu sprijinul unui utilaj de tip buldo-excavator aparținând S.C. ANDARIANA S.R.L..

S-a ecologizat strada Barajului, de la ieșire din cartierul Gârcin până la cantonul silvic de la Valea Dreasă, au fost strânse deșeurile depozitate pe marginile drumului de acces către Cantonul Silvic Gârcin, stânga-dreapta, inclusiv zona verde adiacentă.

Au fost utilizați peste 100 saci menajeri mari, rezultând un volum de cca. 15 mc deșeuri menajere și au fost încărcate 5 remorci de câte 15 mc, cu diverse deșeuri.

Întrucât aceste acțiuni au devenit repetitive, se fac demersuri pentru identificarea celor care aruncă deșeuri pe domeniul public ( inclusiv prin montarea de camere de supraveghere în zonele menționate anterior), mergându-se până la confiscarea atelajelor sau vehiculelor folosite în acest scop.

[fbcomments]