Echipamente în valoare de 7.767.000 lei la Spitalul Municipal Săcele

Cu ajutorul Ministerului Sănătății condus de social-democratul Alexandru Rafila, Spitalul Municipal Săcele a primit suma de 7.767.000 lei reprezentând 90% din valoarea unui număr mare de echipamente medicale pentru dezvoltarea radiologiei și imagisticii medicale, spitalizării de zi ginecologie si urologie, gastroenterologie, anatomiei patologice – prosectura, urgenței medicale, farmaciei, viitoarei baze de recuperare balneo-fizio-terapie.

Astfel, in cadrul Spitalului Municipal Sacele au fost achiziționate următoarele echipamente medicale:

– Mamograf – Echipamentul va fi instalat in Policlinica Municipiului Sacele si este in curs de autorizare CNCAN si DSPJ.

– Osteodensitometru DEXA -. Echipamentul va fi instalat in policlinica municipiului, in curs de autorizare.

– Fibroscan – echipament ce se gaseste in cabinetul de gastroenterologie al spitalului, din Str. Oituz nr. 54.

– Turn de endourologie – in structura de urologie a spitalului

-Turn de colposcopie – in structura de obstetrica-ginecologie. Echipamentul va functiona in policlinica municipiului.

– Farmacia cu circuit inchis a spitalului a fost dotata cu un distilator de apa;

– Camera de Garda a spitalului a fost dotata cu doua electrocardiografe, 10 monitoare de functii vitale, 5 infuzomate si 4 targi pentru transportul pacientilor.

În anul 2023 se va înfiinta în policlinica municipiului o bază de recuperare medicală, medicina fizica, kinetoterapie, hidroterapie, electroterapie. O buna parte din echipamentele achizitionate vor fi componente ale acestei structuri care va deservi pacientii cu afectiuni reumatologice, aflati in recuperare neurologica, motorie, ortopedica etc.

[fbcomments]