Două cazuri de violență în familie la Săcele

Două femei din Săcele, au solicitat ajutorul polițiștilor, ieri, după ce au fost victime ale violenței în cuplu.

Prima victimă, din Săcele, a sunat la 112 în jurul orelor 16.15, după ce ar fi fost bătută de soț. „În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că, bărbatul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în timp ce se aflau la domiciliul comun”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent principal Nadia Olaru.
Polițiștii au întocmit dosar penal și au emis ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile, față de bărbat.

A doua victimă a sunat la 112 în jurul orelor 21:30, prin care polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza municipiului Săcele are loc o violență în familie.
„Polițiștii s-au deplasat, de îndată, la fața locului, unde au identificat persoanele în cauză, iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit faptul că un bărbat ar fi agresat-o fizic și ar fi amenințat-o cu acte de violență pe soția sa, în timp ce se aflau la domiciliul comun. În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind dispusă măsura evacuării temporare din locuință. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, a detaliat agentul principal de poliție