DJ102I Săcele-Valea Doftanei va ajunge drum de transhumanță ?

La începutul anului 2020, când PNL a preluat guvernarea, toată spuma liberală în frunte cu vătaful județului Brașov, Adrian Veștea, senatorul Mihai Veștea și ministrul transportului de la acea vreme, Lucian Bode, anunțau cu mare entuziasm chiar de pe terasamentul DJ102I Săcele-Valea Doftanei că acest drum județean va deveni o alternativă la DN1 și la DN1A.

La o distanță de aproape 4 ani de la acel moment, liberalul Adrian Veștea preia Ministerul Dezvoltării, și implicit Compania de Investiții (CNI), instituție ce se ocupă cu realizarea DJ102I.

Dacă în anul 2020 se dorea o alternativă la traficul încărcat de pe Valea Prahovei și DN1A, soluția pe care o propune CNI acuma ne duce cu gândul la un drum de căruțe, nicidecum la o soluție pentru preluarea traficului de pe DN1 si DN1A.

Soluția propusă de CNI o reprezintă un drum de categoria 4, cu lățimea unei benzi de circulație de 3 metri ( cât are o bandă de circulație din cartier), lipsit de trotuare și rigole în intravilan, iar masa de tonaj admisă fiind de maxim 7,5t. Cam așa arată o soluție  făcută pe repede înainte a unui obiectiv de importanță națională ( cum îi place să menționeze gargaragiului de la CJ Brașov).

În loc ca acest drum județean să fie o alternativă la DN1 și DN1A, probabil va avea soarta aeroportului Brașov și va fi utilizat doar de căruțe.

[fbcomments]